DESPRE PROIECT
Suntem pescari de răpitori, spinning-ari, manivelişti sau cum vrei să ne spui. Pescuim din pasiune şi nu e importantă cantitatea ci calitatea. 100 de ştiuci luate la momeală vie nu se compară cu una la artificială. În asta constă măiestria ta, să dai viaţă bucăţii ăleia de tablă, plastic sau lemn, să o faci să pară vie, rănită, să păcăleşti răpitprul. Peştele răpitor este un partener, nu o victimă. Nu mai pescuim de foame, ci doar pentru recreere, pentru relaxare. Ai prins ideea?
Copyright A.N.T.R.E.C. TULCEA
Conţinutul acestui material nu reptrezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
CAMPAREA ÎN DELTA DUNĂRII

Dacă sunteţi dornici să vă petreceti o vacanţă plină de aventuri, în mijlocul naturii în cel mai pur sens, trebuie să ştiţi că este interzisă instalarea corturilor, cu excepţia locurilor de campare autorizate, amenajate şi dotate corespunzător cerinţelor igienico-sanitare. În acest fel se previn accidentele, îmbolnăvirile şi alte riscuri ce pot surveni în cazul campării în zone lipsite de facilităţi igienico-sanitare.

De asemenea se previn efectele negative asupra speciilor şi habitatelor naturale, generate de comportamentul turiştilor ce campează în astfel de locuri. Pentru siguranţa sanitară, folosiţi numai spaţiile de cazare autorizate existente în localităţile din Delta Dunării şi din zonele învecinate, respectiv: în Sf. Gheorghe, în Partizani, în Sulina, la Gura Portiţei şi în Chilia, unde veti găsi sate de vacanţă, campinguri amenajate, căsuţe şi bungalouri de închiriat.

Nerespectarea regulilor din acest spaţiu protejat ne poate costa, şi, de ce să afectăm bugetul acordat vacanţei? Camparea în zone neautorizate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate de ARBDD se sancţionează cu amendă.
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin fondul European pentru Dezvoltare Regională
Niciodată, un alt loc nu te va bulversa, aşa cum o va face Delta Dunării, până într-acolo încât nu-ţi va mai fi uşor să pescuieşti în lacuri, fie ela chiar locuite de monştrii.

Delta este o imensitate şi fragilă şi puternică, în acelaşi timp. Spiritul aventurii se contopeşte cu adierile subtile ale vântului de baltă, într-un univers acvatic, care ascunde mii de secrete.

Cel care pătrunde şi pescuieşte în această lume se regăseşte într-un cadru deosebit: armonie cu natura, un loc unde se pot îndeplini şi cele mai năstruşnice visuri de pescar, o formă de sălbăticie unică, unde te laşi vrăjit ti după zi, până când, chiar cel venit să prindă peşte este el însuşi copleşit de splendorile unei lumi atât de fascinante.